Aktualitások

2022. november. 17.

MOSOLYMANÓK  FELHÍVÁS

Az Apponyi Albert Általános Iskola immár második alkalommal szeretne csatlakozni a MosolyManók akcióhoz, melynek lényege, hogy az intézményben össze lehet gyűjteni a használt, de jó állapotú játékokat, hogy azokat a Máltai Szeretetszolgálat eljuttassa karácsonyra a rászoruló gyermekek részére.

Az adománygyűjtés a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös szervezésben, a Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató támogatásával valósul meg.

Természetesen mindenféle jó állapotú játék felajánlható. Az ajándéknak szánt játékszereket kérjük, hogy tegyék bele egy kartondobozba és írják rá, hogy milyen nemű és korú gyereknek szánnák!

Fontos, hogy ne tegyenek a dobozra masnit vagy szalagot! Szeretnék felhívni a figyelmüket, hogy csak a postai feldolgozásra alkalmas, maximum 50 x 50 x 50 cm-es, ragasztószalaggal lezárt-leragasztott, sérülésmentes kartondobozban tudják az ajándéknak szánt csomagokat elszállítani az intézményből.

A felajánlások gyűjtése az iskolánkban 2022. november 18. és december 1. között zajlik.

Kérjük, hogyha fel szeretnének ajánlani játékot, legyenek szívesek azt az iskola bármelyik pedagógusa felé jelezni.

Az akció ebben az évben is csak az Önök segítségével valósulhat meg!

 

Felajánlásukat előre is köszönjük!

Bejczi Mónika, intézményvezető

2022. november. 17.

A Vas Megyei Szakképzési Centrumban jártunk

2022. októberében iskolánk 3-8. osztályos diákjai, osztályonként, külön csoportokban vettek részt a Vas Megyei Szakképzési Centrumban egy pályaorientációs workshopon, melynek alapvető célja a tanulók szakképzés iránti érdeklődésének a felkeltése és digitális kultúrájának tovább fejlesztése volt.

Az iskolánkba jelenleg járó gyermekek a Z generáció tagjai, melyet számos elnevezéssel illetnek. Hívják őket „digitális benszülöttek”-nek, „zappers”-nek, azaz kapcsolgatóknak, „Instant online” korosztálynak, „dotcom” gyerekeknek, valamint  „netgenerációnak” és „iGeneráció”-nak is. Számos kutatás hangsúlyozza, hogy ők a világ első egyetemleges nemzedéke (Homo Globalis), melynek tagjaként minden eddiginél inkább átlépik az univerzális kulturális és gazdasági határokat. Mindennapi életük valamennyi szegmensét – legyen az tanulás vagy szórakozás - digitális eszközök segítségével élik meg. Otthonos felhasználói az infokommunikációs technológiának, s mivel rendkívül sok információnak vannak kitéve, pillanatok alatt képesek az értelmezésre, a feldolgozásra és a gyors reagálásra is.

A Fülöp Zoltán DKA laborvezetővel közösen megvalósított projekt során a tanulók az elektronika és programozás, a robotika, valamint a 3D nyomtatás és CNC technika témakörében vehettek részt egy-egy interaktív foglalkozáson.

Nagyon élvezetes programsorozatot bonyolíthattunk így le, melyért szeretnénk köszönetet mondani Eredicsné Ávár Krisztinának. Hálásak vagyunk a szervező munkájáért, s azért az elkötelezettségéért, mellyel évek óta igyekszik a gyerekek számára a munkaerőpiaci lehetőségeket bemutatni.

Bejczi Mónika, intézményvezető

Oldalak