Aktualitások

2024. május. 28.

Ismerkedés a 3D tollas alkotással

Május utolsó hetében immár második alkalommal kapcsolódhattak be az Apponyi Suli felső tagozatos diákjai az ELTE Gépészmérnöki Karának általános iskolás gyerekek számára szervezett foglalkozásaiba.

Tóth Balázs gépészmérnöknek köszönhetően a 3D toll működését próbálhatták ki a gyakorlatban az 5-7. osztályos érdeklődő diákok.

Speciális toll segítségével alkothattak a térbe is kiemelhető rajzokat, figurákat.

Az elmélyült munka során újabb ismeretekkel gazdagodtak s közben jól is szórakoztak elsajátítva a térbeli rajzolás alapjait.

2024. május. 21.

Kivételes műszaki ismereteket mutattak a Gencsapáti Apponyi Albert Általános Iskola felső tagozatos diákjai a szombathelyi gépészeknek

A szombathelyi gépészek technika műveltségi foglalkozást tartottak a Gencsapátiban lévő Apponyi Albert Általános Iskola diákjai számára.

A technika műveltségi foglalkozással azokat általános iskolás diákokat tudjuk megkínálni, akik már a technika, informatika, fizika alapismeretekkel rendelkeznek. A foglalkozás célja a kreativitás fejlesztése, miközben gondolkodásra sarkall a megoldandó feladat. A diákok a foglalkozás alkalmával megismerik az áramköröket, biztonsági rendszereket, fényerő szabályozó kapcsolókat, automatikus lámpákat, riasztókat, ventilátorsebességeket, generátorokat és sok mást…Munka és játék egyaránt, melynek során megtanulhatják a diákok, hogy hogyan működik az elektromosság az elektronika.

Nem lehet elég korán kezdeni-tartja a mondás is! Már az általános iskolás gyermekeknél is megjelenik a műszaki pályák felé való érdeklődés, a tehetséggondozás pedig a gépészmérnökképzésben kiemelkedően fontos. A szombathelyi gépészek elhivatottak a fiatalok felé is, ezért szervezik évről évre egyre nagyobb sikerrel a MiniMérnök tábort is.

A faluban lévő iskola diákjai korukon túlmutató ismeretekkel rendelkeznek, köszönve ezt a kiváló oktatásnak, ami az iskolában zajlik. Kérdésünkre, ki mivel szeretne majd foglalkozni felnőttként, többen jelezték, hogy gépészmérnökök szeretének lenni, műszaki pálya felé hajlanak.

Nos, a szombathelyi gépészek támogatatják őket!

2024. május. 14.

Tájékoztatás az Ökoiskola címpályázat eredményéről

Tisztelt Igazgató Asszony!

Örömmel értesítem, hogy a 2024-ben benyújtott pályázatukat az Ökoiskola Értékelő Bizottság támogatásra javasolta, és ezzel az intézménye

elnyerte az Ökoiskola címet.

A Címet iskolájuk 2027. augusztus 31-ig használhatja.

A Cím viselésével Magyarország és a Kárpát-medence természeti örökségének védelme,

a fenntarthatóságra nevelés egész intézményes megközelítése melletti elköteleződésüket nyilvánítják ki.

Az Ökoiskola cím annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak az elismerése, amelynek eredményeképpen tanulóik számára természetessé válik az egészség- és környezettudatos életmód, az igazságos társadalmi berendezkedés iránti igény, a globális és lokális kihívások iránti nyitottság, és aktívan tudnak tenni a felismert problémák megoldásáért.

Az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a tanulók családjuk vagy tágabb környezetük felé is közvetíthetik.

A Cím elnyerésével jogosulttá váltak az Ökoiskola logó használatára az intézmény hivatalos kommunikációjában.

Kérjük, hogy az intézmény ökoiskolai tevékenységéről rendszeresen tájékoztassák az iskolai honlap olvasóit, valamint azt is, hogy mutassák be az intézményi dokumentumaikban az egész intézményes fenntarthatóságra nevelési tevékenységüket.

Az elismeréshez szívből gratulálok, és kívánom, hogy ökoiskolai tevékenységük által is gazdagodjon pedagógiai kultúrájuk, erősödjön intézményük!

 

Üdvözlettel:

Dr. Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár megbízásából

Pálfi Erika főosztályvezető Belügyminisztérium

Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztály

 

 

 

Oldalak