Aktualitások

2024. február. 13.

Itt van a farsang, a karnevál!

Sutban a gondom, mert a porondon áll a bál!

Zeng, bong a kacaj, a suliban nagy a zaj!

Itt van a farsang, áll a bál!

2024. február 7-én szerveztük meg iskolánkban az alsós farsangot, ahol a karneváli hangulat átjárta intézményünket is.

A jelmezes felvonulást követően az osztályok szórakoztattak hangulatos farsangolóval és táncos produkciókkal bennünket.

A rendezvény vidám falatozással és tánccal zárult.

 

 

 

 

2024. február. 13.

Sítábor az Apponyi Albert Általános Iskolában

Idén először került megszervezésre az iskola történetében sítábor.

 Az eseményre 2024. január 30-ka és február 1-je között a közeli St. Corona am Wechsel település síterepén, Ausztriában került sor.

A 23 apponyis diákból álló tanuló csoportot, több az iskolában dolgozó pedagógus és külsős síoktatót segítette a síelés örömének megéléséhez.

A gyerekekkel három csoportban, három síoktatót foglalkozott.

A tanulók többségének ez volt az első alkalom, hogy sílécet csatolt a lábára, azonban az utolsó napra még az a 16 fő is magabiztosan, biztonságosan és szép technikával tudott a kék sípályákon síelni, akiknek életében előszőr volt a lábán sícipő és síléc.

Az oktatásnak köszönhetően a haladók is jobb és biztonságosabb technikával tudtak a tábor végére a havas lejtőkön siklani. Az utolsó napon mind a három „kategóriában” síversenyen tudták a résztvevők megmérettetni magukat, ami után a dobogósok egy kis kupával is gazdagodtak, azonban minden résztvevő elismerő oklevélben részesült.

Mindenki boldogan, új élményekkel gazdagodva, balesetmentesen és egy kicsit szomorúan vette tudomásul az utolsó napon, hogy ott kell hagynunk ezeket a barátságos lejtőket.
Reméljük, hogy jövőre még több tanuló vesz részt és részesülnek egy felejthetetlen élményben!

2024. február. 07.

Ha tél, akkor korcsolya!

Itt a tél, s megint várt bennünk a Szombathelyi Műjégpálya, ahol két egymást követő délelőttön is miénk volt a jég!

A csúszás öröme, a jégen egymás után megtett körök mozgásának izgalma pillanatok alatt átjárta a gencsi suliba járó gyerekeket.

A pálya széléről is jó volt nézi, hogyan fedezik fel a már igazán profin korcsolyázó diákjaink mellett „zöldfülű” tanítványaink is a jeges terepet.

A jégpálya hangulata összehozta a kisebbeket és a kicsit nagyobbakat, olyan közösségi élményt adva számukra, amely összeköti majd őket a hideg hónapok alatt.

Oldalak