Aktualitások

2023. november. 28.
2023. november. 21.

MOSOLYMANÓK  FELHÍVÁS

„Mert a karácsony a gyermeki szeretet mindent átfogó nagyságáról és őszinteségéről is szól...”

Az Apponyi Albert Általános Iskola harmadik alkalommal szeretne csatlakozni a MosolyManók akcióhoz, melynek lényege, hogy az intézményben össze lehet gyűjteni a használt, de jó állapotú játékokat, hogy azokat a Máltai Szeretetszolgálat eljuttassa karácsonyra a rászoruló gyermekek részére.

Az adománygyűjtés a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös szervezésben, a Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató támogatásával valósul meg.

Természetesen mindenféle jó állapotú játék felajánlható. Az ajándéknak szánt játékszereket kérjük, hogy tegyék bele egy kartondobozba és írják rá, hogy milyen nemű és korú gyereknek szánnák!

Fontos, hogy ne tegyenek a dobozra masnit vagy szalagot! Szeretnék felhívni a figyelmüket, hogy csak a postai feldolgozásra alkalmas, maximum 50 x 50 x 50 cm-es, ragasztószalaggal lezárt-leragasztott, sérülésmentes kartondobozban tudják az ajándéknak szánt csomagokat elszállítani az intézményből.

A felajánlások gyűjtése az iskolánkban 2023. november 20. és december 3. között zajlik.

Kérjük szépen Önöket, hogyha fel szeretnének ajánlani játékot, legyenek szívesek azt az iskola bármelyik pedagógusa felé jelezni vagy az iskolába beküldeni.

 

2023. november. 21.

Gencsi diákok irodalmi sikere

„A tél olyan évszak, amikor a világtól el lehet vonulni, a szűkös készletekből a legtöbbet lehet kihozni, elképesztően hatékony tetteket lehet végrehajtani, és el lehet tűnni szem elől. (...) A tél nem a halála, hanem az olvasztótégelye az élet ciklusának.”

Iskolánk kiemelt célja a tanulói kreativitás és alkotókészség kibontakoztatása,

amelyet igyekszünk változatos programokkal, rendezvényekkel, valamint versenyeken való részvétellel elősegíteni.

Az Irodalmi Rádió idén is meghirdette a Tél és Karácsony elnevezésű írói pályázatát, amelyre egyaránt jelentkezhettek az ország iskolásai és az alkotni vágyó felnőttek is.

A pályázatra saját, téllel és az évszakhoz fűződő ünnepekkel kapcsolatos alkotásokat nyújthattak be a jelentkezők.

Intézményünket idén négy tanuló – Mészáros Ádám (5. osztály), Balogh Bella (6. osztály), Gáspár Virág (6. osztály) és Horváth Amira (6. osztály) – képviselte. Ádám a karácsonyról írt verset, Bella prózai alkotásában december hónapot mutatta be kreatívan, Virág elbeszélésének a témája a szilveszter és az újév volt. Amira pedig A varázsszánkó című meséjében egy Hópehely nevű kislány történetétét írta meg, amely munkájával harmadik helyezést ért el.

 Az eredményhirdetésre és a díjak kiosztására 2023. november 11-én a budapesti Fedák Sári Színházban került sor. A gyermekek alkotásait A tél ölelésében című kötetben is megjelentették,

amely irodalmi gyűjtemény megvásárolható a Líra könyvesboltokban.

Az elért eredményhez tanítványainkna, a felkészítéshez pedig Bereczk Zsófia tanárnőnek szívből gratulálunk!

Oldalak