Kivételes műszaki ismereteket mutattak a Gencsapáti Apponyi Albert Általános Iskola felső tagozatos diákjai a szombathelyi gépészeknek

A szombathelyi gépészek technika műveltségi foglalkozást tartottak a Gencsapátiban lévő Apponyi Albert Általános Iskola diákjai számára.

A technika műveltségi foglalkozással azokat általános iskolás diákokat tudjuk megkínálni, akik már a technika, informatika, fizika alapismeretekkel rendelkeznek. A foglalkozás célja a kreativitás fejlesztése, miközben gondolkodásra sarkall a megoldandó feladat. A diákok a foglalkozás alkalmával megismerik az áramköröket, biztonsági rendszereket, fényerő szabályozó kapcsolókat, automatikus lámpákat, riasztókat, ventilátorsebességeket, generátorokat és sok mást…Munka és játék egyaránt, melynek során megtanulhatják a diákok, hogy hogyan működik az elektromosság az elektronika.

Nem lehet elég korán kezdeni-tartja a mondás is! Már az általános iskolás gyermekeknél is megjelenik a műszaki pályák felé való érdeklődés, a tehetséggondozás pedig a gépészmérnökképzésben kiemelkedően fontos. A szombathelyi gépészek elhivatottak a fiatalok felé is, ezért szervezik évről évre egyre nagyobb sikerrel a MiniMérnök tábort is.

A faluban lévő iskola diákjai korukon túlmutató ismeretekkel rendelkeznek, köszönve ezt a kiváló oktatásnak, ami az iskolában zajlik. Kérdésünkre, ki mivel szeretne majd foglalkozni felnőttként, többen jelezték, hogy gépészmérnökök szeretének lenni, műszaki pálya felé hajlanak.

Nos, a szombathelyi gépészek támogatatják őket!