Gencsi diákok irodalmi sikere

„A tél olyan évszak, amikor a világtól el lehet vonulni, a szűkös készletekből a legtöbbet lehet kihozni, elképesztően hatékony tetteket lehet végrehajtani, és el lehet tűnni szem elől. (...) A tél nem a halála, hanem az olvasztótégelye az élet ciklusának.”

Iskolánk kiemelt célja a tanulói kreativitás és alkotókészség kibontakoztatása,

amelyet igyekszünk változatos programokkal, rendezvényekkel, valamint versenyeken való részvétellel elősegíteni.

Az Irodalmi Rádió idén is meghirdette a Tél és Karácsony elnevezésű írói pályázatát, amelyre egyaránt jelentkezhettek az ország iskolásai és az alkotni vágyó felnőttek is.

A pályázatra saját, téllel és az évszakhoz fűződő ünnepekkel kapcsolatos alkotásokat nyújthattak be a jelentkezők.

Intézményünket idén négy tanuló – Mészáros Ádám (5. osztály), Balogh Bella (6. osztály), Gáspár Virág (6. osztály) és Horváth Amira (6. osztály) – képviselte. Ádám a karácsonyról írt verset, Bella prózai alkotásában december hónapot mutatta be kreatívan, Virág elbeszélésének a témája a szilveszter és az újév volt. Amira pedig A varázsszánkó című meséjében egy Hópehely nevű kislány történetétét írta meg, amely munkájával harmadik helyezést ért el.

 Az eredményhirdetésre és a díjak kiosztására 2023. november 11-én a budapesti Fedák Sári Színházban került sor. A gyermekek alkotásait A tél ölelésében című kötetben is megjelentették,

amely irodalmi gyűjtemény megvásárolható a Líra könyvesboltokban.

Az elért eredményhez tanítványainkna, a felkészítéshez pedig Bereczk Zsófia tanárnőnek szívből gratulálunk!