KÜLDJ EGY KÉPESLAPOT A BÉKÉÉRT!

Az alábbiakban szeretnénk közzé tenni felsődobszai Szeretet-kikötő felhívását, melyhez az Apponyi Albert Általános Iskola diákjai is csatlakozni szeretnének. Kérünk minden olyan családot, tanítványt, aki a nemes céllal egyetért, hogy készítsen egy képeslapot és küldje be az iskolába az osztályfőnököknek! Az elkészült képeslapokat iskolánk honlapján is megjelentetjük.

Köszönettel: Bejczi Mónika intézményvezető

Mi, a felsődobszai „Szeretet-kikötő”

gyerekei felhívással fordulunk minden

iskoláshoz, fiatalhoz, felnőtthöz.

 

Nem akarunk tovább háborút, amelyben ártatlan gyerekek halnak meg, 

családok veszítenek el mindenüket!

Nem akarunk a háború gondolatával lefeküdni és felkelni!

Nem akarjuk, hogy ennek a szörnyűségnek a képeivel találkozzunk!

Meg vagyunk zavarodva. Nem értjük, hogy mi történik. Félünk.

Aggódunk, hogy mi lesz. Félelem nélkül akarunk felnőni!

Tegyünk valamit! A béke a mi felelősségünk is!

Csak együtt lehet erős a hangunk!

 

Tegyünk valamit! A béke a mi felelősségünk is! Csak együtt lehet erős a hangunk!

Kérünk, küldj egy képeslapot lakóhelyedről, és írd rá békeüzenetedet, békevágyadat! A felsődobszai Szeretet-kikötőben a beérkezett képeslapokból egy végtelenül hosszú leporellót készítünk, amit júniusban, ukrán gyerekekkel közösen, akár több száz méteren keresztül felemelve bemutatunk a világnak. Ha nincs otthon lakóhelyedet ábrázoló képeslap, akkor készítsd el magad, rajzzal, montázzsal egy képeslap méretű keménypapírra! Biztass minden iskolatársadat, sőt felnőtteket is, hogy ők is küldjenek egy üzenetet! Kopogj be ismerősökhöz, szomszédokhoz, segítsenek, hogy minél hosszabb legyen a béke-leporellónk! Kérd meg az iskoládat, hogy egy közös borítékban, csomagban küldjék el a gyűjtött képeslapokat!

Kérünk, hogy az üzenet mellé írd oda, hogy melyik településről küldöd, mi a keresztneved és hány éves vagy! A legkülönlegesebb üzeneteket közkinccsé tesszük! A képeslapot mindenkinek nem tudjuk majd külön-külön megköszönni, de a legtöbbet küldő iskolákkal felvesszük a kapcsolatot. Az elkészített, akár több száz méteres leporellót szeretnénk átadni Budapesten hazánk köztársasági elnökének.