Terülj asztalkám!

A novemberi egészség hónap keretében Ételkészítési és terítési versenyt hirdettünk

az osztályok 5 fős csapatainak.

Az otthoni előkészületek után várakozásteli izgalommal gyülekeztek a gyerekek és a segítő szülők az iskola ebédlőjében a késő őszi délutánon.

Az a tapasztalatunk, hogy a hétköznapokban nem mindig főznek együtt a szülők a gyerekekkel, így a tanulók többsége nem is tudja, hogy miből és hogyan készül a kedvenc étele.

Az ételkészítő feladat ezért lehetőséget adott arra, hogy gyerekek, szülők együtt készítsenek egészséges finomságokat.

Ennek köszönhetően sokféle zöldségből és gyümölcsből készült ínyencség került a tányérokra: gyümölcsnyárs, tészta- és zöldségsaláta, kaszinótojás, sonkatekercs és töltött paradicsom, teljes kiőrlésű kenyérfélékből készült szendvics.

Az ínycsiklandó étkek mellett egy-egy mentes édesség is elfoglalhatta méltó helyét a terítéken, mert a verseny második részében egy szülinapi bulira kellett megterítenie az asztalokat a gyerekeknek. Így glutén-, laktóz- és cukormentes  torták és aprósütemények is csábították a verseny résztvevőit.

A három tagú zsűri (Nagy Renáta DÖK segítő pedagógus, Gelencsér Éva és Schreinerné Kulcsár Beáta szaktanár) nehéz helyzetbe került a terített asztalok értékelése során.

Az I. helyet az 5. osztályos diákok szerezték meg, a II. helyezést a 4. osztály csapata érte el, míg a dobogó III. helyén a kis 1. osztályos tanulók végeztek.

A verseny fénypontját az ételek elfogyasztása jelentette a terített asztalon. Vidáman, jól szórakozva, de az ételekről és a terítésről sokat tanulva telt el ez a délután!