Húsvétváró és „tojásparty” az Apponyi suliban

„Tél után tavasz, éjszaka után reggel, és elmúlás után új élet jön. Nézzük hát meg együtt a fehér és rózsaszín virágos fákat, a rügyeket, a sárga aranyesőt! Színes lett a világ és illatos. S ez nem csupán virágillat, hanem az újjászületés mámora. Az egész természet azt kiáltja: VAN MÁSIK! Friss! Új! Reménykedő! Élettel teli! Csukott arcunkat fordítsuk hát az égre: újra meleg a nap, és langyos az eső. Minden újjászületik. Észre kell vennünk: nemcsak elmúlás van, hanem örök születés is.”

Müller Péter ezen gondolatait próbáltuk együtt átélni a gyerekekkel a tavaszi szünet előtti utolsó napon, amikor Húsvétváró foglalkozásokat és tojáspartyt rendeztünk sport-váltóversenyek formájában az iskolában.

Számtalan elfoglaltsággal igyekeztünk a résztvevő diákok számára emlékezetessé tenni ezt a délelőttöt. Az első és második osztályosok a gencsapáti örökséget és a húsvéti hagyományokat Csordás Csabáné segítségével elevenítették fel, melyet ezúton is nagyon szépen köszönünk! A többi évfolyamon húsvéti koszorú-díszítés, csibe készítés, kreatív kézműveskedés, süti sütés és sportlás várta tanulóinkat a közelgő ünnep jegyében.

A sportpályán is minden feladat a húsvétot szimbolizáló tojás körül zajlott. Az alsó és felső tagozat osztályai tojásdobálásban, tojásgurításban, kanalas tojáshordásban és tojásterelgetésben mérhették össze ügyességüket az akadálypályákon. Az alsóbb évfolyamok közül a harmadikosok, míg a felsősök esetében a hetedikesek győzedelmeskedtek. A jutalmuk egy-egy nyuszi csoki volt.

„A feltámadás valamennyiünk ünnepe, minden emberé. Segít rádöbbennünk, hogy erősek vagyunk, és arra is, hogy bennünk van az Élet ereje. Az Élő lélek….” (Müller Péter)

Ezt az üzenetet átadva tanítványainknak csak annyit kívánhatunk: az élő lélekre támaszkodva még sokáig legyen erőnk együtt tanulni és játszani!

Bejczi Mónika intézményvezető