„ÁLLATI HÉT” A SULIBAN

Az Állatok Világnapját 1931 óta ünnepeljük minden évben Assisi Szent Ferenc emléknapján, október 4-én.

A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Ez alkalomból az iskola alsó tagozata „Állati hetet” tartott. Hogyan is kell ezt érteni?

A hét fényképek begyűjtésével kezdődött. Minden kisdiák hozott olyan képet magáról, ami kedvenc házi állatával készült, ez aztán kikerült az alsó aula tablójára. Öröm volt nézni, ahogy a gyerekek, köztük a felső tagozatosok is nézegették a fotókat.

Mivel ez a nap egyben Szent Ferenc emléknapja is, minden osztály életkorának megfelelően kapott egy képet a Szentről, amit ki kellett színezni. A legszebben sikerült munkák is a tablóra kerültek fel.

A kis elsősök kedvenc állatos plüssükkel tanulhattak 1 napig.

Az órákon is több feladat szólt az állatokról. A kicsik állatneveket másoltak, érdekes állatos szöveges feladatokat oldottak meg, a nagyobbak pedig rejtvényeket fejtettek.

Persze a mesék sem maradhattak ki. Ezekhez készültek szép meseillusztrációk is, amit oklevéllel jutalmazott az Igazgatónő.

Testnevelés órán rókavadászaton vehettek részt a diákok. Élvezettel keresték az iskola udvarán a felsősök által elrejtett kis rókákat, vagy éppen azon versenyeztek, hogy melyik csapat talál meg több rókát a bóják alatt.

Amit talán legjobban vártak, az az álarc készítése volt. Mindenki elkészítette kedvenc állatának álarcát, pénteken pedig ebben a tanulhattak.

Az érdekes feladatok mellet sok új ismeretet szereztek az állatokról, a gondozásukról, és arról, hogyha valaki állatot szeretne tartani, az felelőséggel is tartozik a kis kedvence iránt.

A program zárásaként a lelkes részvételért minden kisdiák kapott egy kis állatos ABC csokit.

Alsó tagozatos osztályfőnökök